Akadémia | 2024. Ápr. 17.

Beharangozó: Rákosmente - Veszprém Handball Academy

Budapesten stabilizálhatjuk második helyünket a tabellán
Az NB I/B bajnokság 26. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Rákosmente otthonába látogat. A mérkőzés szombaton 17:00 órakor veszi kezdetét Budapesten a Riz Levente Sport -és Rendezvényközpont-ban.
 
Bő egy hónappal a bajnokság befejezése elött U21-es csapatunk 39 pontjával jelenleg a tabella 2. helyén helyezkedik el, megelőzve 4 ponttal a szigetszentmiklósi alakulatot. Legutóbb a Budai Farkasok ellen léptek pályára fiataljaink, ahol egy szoros mérkőzésen végül 1 ponttal gazdagodtak Dinko Dankovic-ék. A Rákosmente a Győr ellen küzdött meg múlt héten, ahol bár csak 2 góllal (23:25), de kikaptak a mostani szezon bajnokesélyes csapatától. Legutóbb novemberben küzdött meg U21-es csapatunk mostani ellenfele ellen, akkor a mérkőzés 1 gólos (20:19) veszprémi győzelemmel zárult.
 

A vendégek csapata jócskán átalakult az előző szezonhoz képest. A 14 meglévő játékos mellé 12 új érkezővel erősítettek.

 Érkezők: Andorka Gábor (PLER-Budapest), Bécsi Ádám (Csépe Salgótarjáni SKC), Bóka Dominik (Szigetszentmiklósi KSK) Burony Bence (Csépe Salgótarjáni SKC), Igali Gergő (Szigetszentmiklósi KSK), Misinszki László (Gödöllői KC), Szamos Marcell (Szigetszentmiklósi KSK), Török Ádám (utánpótlás), Török Ákos (utánpótlás), Varga Kristóf (Csépe Salgótarjáni SKC), Vörös Olivér (utánpótlás), Hrabák Miksa (Optimum Solar - Békési FKC)
 
Távozók: Békefi András (?), Csajbók Sándor (Üllői KSE), Dombrádi Olivér (Csömör KSK), Erdős Dávid (?) Kis Dénes (Csepel DSE), Nagy Máté (?), Simon Bálint (MAFC), Szénási István (?), Tihaméri Zalán (?), Varga Krisztián (?), Varga Zoltán (?)

A mérkőzés elött, a sérüléséből visszatérő Viski Szabolcs osztotta meg velünk gondolatait.
 
 

Továbbá vezetőedzőnk Dinko Dankovic és a Rákosmente trénere, Őze Beáta így nyilatkozott a találkozót megelőzően:

Dinko Dankovic: "A bajnokság utolsó 5 fordulója vár ránk, ebből az elsőt most szombaton az ellen a Rákosmente ellen vívjuk meg, akik meglepetés csapat voltak számunkra az idei sorozatban. Nem volt korábbi tapasztalatunk velük, így legutóbb igen szorosra sikerült a találkozó, mindössze egy góllal tudtuk felülmúlni őket. Az akkori hibáinkat az elmúlt hónapok során úgy érzem, sikerült kiküszöbölni, de minden kiderül majd a szombati meccsen. Továbbra is aszerint a filozófia szerint haladunk, hogy felszabadult játékkal hozzuk ki magunkból a maximumot és a jó teljesítmény esetén a két pont legyen a jutalmunk."
 
Őze Beáta: "Öt forduló van még hátra a bajnokságból, mondhatjuk, hogy az utolsó szakaszba lépünk a Veszprém Handball Academy elleni mérkőzéssel. Az őszi idényben hullámzó teljesítményünk stabilizálódni látszik, de ilyenkor már minden csapatot súlytanak a kisebb-nagyobb sérülések. Mivel nagyon szoros a mezőny, minden pontszerzési lehetőséget meg kell ragadnunk. Tudjuk, hogy ellenfelünk jól felkészített és komoly játékerőt képvisel, de hazai pályán is szeretnénk megnehezíteni a dolgát."
 
A szombati összecsapáson Dr. Csuka Pál és Kocsis Olivér fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig György Szolanzs Vivien és Fegyveres-Makk Balázs lesznek.
 
2024 április 20. | 17:00 | NB I/B 26. forduló | Rákosmente – Veszprém Handball Academy | Riz Levente Sport -és Rendezvényközpont | Budapest

PARTNEREINK