Akadémia | 2024. Ápr. 24.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy - Fejér-B.Á.L. Veszprém U21

Városi rangadóra készülünk az NB I/B-ben
Az NB I/B bajnokság 27. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-et fogadja a DEVM Csarnokban. A mérkőzés pénteken 18:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.
 
Múlt héten U21-es csapatunk 4 gólos (24:28-as) győzelmet aratott Rákosmentén, ezzel pedig a Szigetszentmiklós DEAC elleni veresége után újra 6 pontos előnnyel, 41 összponntal a bajnokság második helyén helyezkednek el fiataljaink. Mostani ellenfelünk jelenleg a tabella 14. helyét birtokolja 5 győzelmével, 2 döntetlenjével és 19 vereségével. Az előző fordulóban a listavezető Győr ellen szenvedtek 14 gólos (24:37-es) vereséget, így jelenleg is a kieső zónában tartózkodnak. Legutóbb november végén találkozott a két csapat egymással, akkor az akadémisták magabiztos 10 gólos (25:35) győzelmével ért véget a találkozó.
 

 
A Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapatában több változás is történt a tavalyi szezonhoz képest. Így akár volt akadémistáink közül, Majczán Dávid és Szabadi Zsolt is tiszteletét teheti a pénteki összecsapáson.
 
Érkezők: Besenyei Gergő (Dabas KK VSE II.), Fazekas Áron (utánpótlás), Gulyás Máté Boldizsár (HE-DO B.Braun Gyöngyös), MAJCZÁN DÁVID Veszprém Handball Academy), Nagy-Gáspár László (Optimum Solar - Békési FKC U21), Ruzsányi Balázs Bence (utánpótlás), SZABADI ZSOLT (Veszprém Handball Academy), Török-Vida Zsombor (BFKA Balatonfüred)

Távozók: Fegyveres Mátyás (külföld), Kovács Ákos (Alsóörs SE), Seregi Mátyás (Acélváros KK)
 
 
A pénteki bajnoki előtt beállósunk, Balogh Botond osztotta meg velünk gondolatait:
 
 
 
Továbbá vezetőedzőnk Dinko Dankovic és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapat trénere, Éles Jószef így nyilatkozott a mérkőzést megelőzően.
 
Dinko Dankovic:"Az előző mérkőzésen úgy gondolom bebizonyítottuk, hogy csapatunkban van még tartás és elszántság. Most az a célunk, hogy a következő találkozóra átültessük azt a lendületet, amit a Rákosmente ellen mutattunk. A játékosokban szeretném látni tüzet, illetve ugyanazt a motivációt, hogy egy szép, de felszabadult játékkal jó teljesítményt nyújtsunk a pénteki városi derbin."
 
Éles József: ”Két fiatal csapat mérkőzik meg egymással pénteken. Úgy érzem, hogy alapvetően nem mi leszünk a mérkőzés toronymagas esélyesei, de nem is ez a fontos. Mi elsődlegesen a játékosok egyéni fejlődését helyezzük előtérbe, illetve, hogy minél több lehetőséghez jussanak a srácok. Úgy gondolom így a szezon során pár sérüléstől eltekintve egy stabil kerettel rendelkezünk és tudunk dolgozni nap mint nap, akik képesek kimagasló, de olykor nagyon gyenge teljesítményre is. Az, hogy melyik arcunkat tudjuk majd megmutatni az pénteken kiderül."
 
A pénteki összecsapáson Csányi Tibor és Tóth Dávid fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Tóbiás Richárd Tamás és Huszti Géza lesznek.
 
2024. április 26. | 18:00 | NB I/B 27. forduló | Veszprém Handball Academy - Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 | DEVM Csarnok | Veszprém

PARTNEREINK