Akadémia | 2024. Ápr. 17.

TALKADEMY – Jól érzem magam a NEKA-n, de Veszprém is hiányzik

Interjú Mikler Krisztiánnal
Egykori növendékünk, Mikler Krisztián a Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként az idei szezont a NEKA csapatánál tölti. A NB I-ben szereplő keretben eddig 24 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 74 védéssel segítette csapatát, akik jelenleg a tabella 11. helyén állnak. Volt akadémistánkat kérdeztük az új közegről, fejlődéséről és jövőbeni terveiről.
 
 
Hogy érzed magad a NEKA-N? Milyen az élet az új városban, az új csapatnál?

Köszönöm, jól érzem magam a NEKA-N. Az elején nem volt könnyű a környezetváltás, hiszen mégis csak 6 évet töltöttem el Veszprémben és nagyon a szívemhez nőtt a város és az emberek. Viszont szerencsére a csapatba már nem volt ennyire nehézkes a beilleszkedés, mivel a válogatottban már játszottam a keret nagy részével, de meg kellett szokni és kellett egy kicsi idő természetesen, míg adaptálódtam az új környezethez.

Hogy látod a fejlődésedet a 22/23-as bajnoki szezonhoz képest?

Úgy érzem, mind fizikálisan, mind mentálisan tudtam előre lépni. Itt az NB I-ben teljesen új közeget kellett megszokni, de a fejlődés érdekében fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek az eggyel magasabb osztályban is.

Nagyban különbözik az elsőosztály az NB I/B-hez képest?

Őszintén, számomra sokkal másabb. Itt az NB I-ben sokkal gyorsabb a sebesség, nagyobb a dinamika a csapatok között, maga a mezőny is fizikumban és tempóban magasabb szinten van, technikásabbak a játékosok is. Úgy tudnám leírni, hogy kapusként sokkal több dologra kell odafigyelnem, és nem mellesleg a tét is jóval nagyobb az itteni mérkőzéseken.

Mennyire hiányzik Veszprém? A volt csapattársaiddal mennyire tartod a kapcsolatot, esetleg figyelemmel kíséred még az akadémiai mérkőzéseket?

Jól érzem magam a NEKA-N, de nagyon hiányzik Veszprém - maga a város, a régi közeg, benne a barátaimmal. Veszprém volt nekem a második otthonom 6 évig, szóval nagyon sok szép emlék köt oda. Természetesen tartom velük a kapcsolatot, rendszeresen szoktam beszélni velük, ha időm engedi, el is látogatok hozzájuk. Másrészt a mérkőzéseiket is figyelemmel követem és szurkolok nekik, szabadidőmben egy-egy mérkőzésükre is ki szoktam látogatni.
 

Volt valamilyen cél, amit megfogalmaztál magaddal szemben az idei szezonra?

Elsődleges célom most a fejlődés és tapasztalatszerzés. Teljes mértékben fel szeretném venni az elsőosztály ritmusát és fejlődni szeretnék fizikálisan, mentálisan és taktikailag.

A jövőre vonatkozóan van elképzelésed a pályafutásodat illetően?

Határozottan. Ki szeretném próbálni magam külföldön is, úgy gondolom ez még egy lépcsőfok lenne a karrieremben, és természetesen egyszer vissza szeretnék térni majd Veszprémbe.

Köszönjük szépen Krisztián, sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!
 
forrás: handballveszprem.hu

PARTNEREINK