Akadémia | 2024. márc. 28.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy - Optimum Solar - Békési FKC

Hétvégén megtörhet a Békés elleni átkunk
Az NB I/B bajnokság 23. fordulójában a Veszprém Handball Academy a Optimum Solar - Békési FKC-t fogadja a Veszprém Arénában
 
A mérkőzés 15:00-kor veszi kezdetét, amit a Veszprém Handball Academy YouTube csatornája fogja élőben közvetíteni.
 
Az idei évben 7 mérkőzésen lépett pályára U21-es csapatunk az NB I/B-s bajnokságban, amely végül 5 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget hozott el számunkra. Így a legutóbbi Tatai AC elleni győzelem után (27:32) magabiztos 36 ponttal őrzik második helyüket a tabellán. A jelenleg az ötödik helyen lévő békéseiknek felemásul indult a tavaszi szezon, legutóbb a listavezető, Győr ellen szenvedtek vereséget. Mostani ellenfelünk ellen legutóbb tavaly októberben léptünk pályára, ahol egy szoros mérkőzésen végül alulmaradtunk ellenük (24:23)
 
 
A Optimum Solar - Békési FKC csapatánál nem sok változás történt a tavalyi szezonhoz képest. 2 játékos távozott, őket az utánpótlásból és Egerből sikerült pótolni.
 
Érkezők: Kepess János (QHB-Eger), Sütő Olivér Döme (utánpótlás)
 
Távozók: Hrabák Miksa Zalán (Rákosmente), Rusznák Patrik (DEAC)
 
A szombati találkozót megelőzően Bene Zsombor osztotta meg velünk gondolatait. 
 
 
 
Továbbá Dinko Dankovic és a békésiek trénere, Padla József így nyilatkozott a mérkőzés előtt.
 
Dinko Dankovic: “A Békés elleni mérkőzések mindig nagyon nehezek számunkra. Meg sem tudom mondani mikor tudtunk utoljára pontot rabolni tőlük. Nagyon tapasztalt játékosok alkotják a csapatukat, akik már régóta együtt játszanak, így kiválóan össze vannak szokva. Kemény és szoros ütközetre számítok, de ettől függetlenül mindenképpen célunk, hogy megtörjük a Békés elleni átkunkat.”

Padla József: “A veszprémi akadémisták korszerű gyors kézilabdát játszanak fiatalosak és lendületesek. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a tavaszi szezonban is, stabilak hazai pályán és idegenben egyaránt. Mi is jól kezdtük a második félévet, de becsúszott pár nem várt vereség és sérülések is hátráltatnak bennünket. Nagy csatára számítok, a két csapat mindig szoros mérkőzést játszik egymással, nagy szükségünk van a pontokra, hiszen nagyon “kiélezett” a bajnokság!”
 
Megéri azonban a találkozó után maradni, hiszen a mérkőzés lefújását követően, 18:00-tól pedig Telekom Veszprém fogadja a NEKA csapatát a K&H Liga 20. fordulójában a Veszprém Arénában, amire szeretettel várjuk szurkolóinkat.
 
A szombati összecsapáson Hornyik Zsolt és Zörgő Róbert fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Rózsa László és Papp Richárd Csaba lesznek.
 
2024. március 30. | 15:00 | NB I/B Férfi 23. forduló | Veszprém Handball Academy - Optimum Solar - Békési FKC | Veszprém Aréna | Veszprém

PARTNEREINK