Akadémia | 2024. márc. 22.

Beharangozó: Veszprém Handball Academy U21 - Tatai AC

Tatán bizonyíthat U21-es csapatunk
Az NB I/B bajnokság 22. fordulójában a Veszprém Handball Academy U21-es csapata a Tatai AC otthonába látogat. A mérkőzés szombaton 18:00 órakor veszi kezdetét a Güntner Arénában.
 
A válogatott szünet után U21-es csapatunk újult erővel vághat neki a bajnokság folytatásának. Legutóbb egy szoros végjátékú mérkőzésen 1 pontot sikerült rabolnia a ceglédieknek a Veszprém Arénában, így 34 ponttal továbbra is tartják fiataljaink 2. helyüket az NB I/B-ben. A Tatai AC egy pozitívabb tavaszi szezon rajt után a Győrtől kaptak ki a 21.fordulóban 10 góllal (31:21), így jelenleg a 13. helyet foglalják el a bajnokságban. Októberben találkozott legutóbb a két csapat egymással, akkor a veszprémiek magabiztos győzelmével (32:24) ért véget a találkozó.
 

A Tatai AC kerete is átalakult az idei szezonra és télen is igazoltak játékosokat. A szombati mérkőzésen ismerősökből sem hiány, hiszen volt akadémistáink közül Körtélyesi Zoltán, Katus Bálint és Nkusa Dávid Luc is tiszteletét teheti a mérkőzésen.
 
A bajnoki előtt Győri Nándor osztotta meg velünk gondolatait:
 
 
 
U21 keretünk vezetőedzőjét, Dinko Dankovicot is megkérdeztük a szombati párharc előtt: Egy kis szünet után folytatódik tovább a bajnokság idegenben számunkra. Egy olyan Tata ellen lépünk pályára, akik tavasszal szép eredményeket értek el. Tempós játékot játszanak, gyors támadásokkal és lerohanásokkal operálnak. Várjuk a mérkőzést, mivel szeretnénk megmutatni mi a csapat valódi ereje és célunk, hogy jó játékkal és fontos két ponttal térjünk haza Tatáról.
 
Továbbá a Tatai AC trénerét, Márton Ádámot a találkozót megelőzően: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok szombaton az akadémisták ellen. A tabella állásából tisztán látszik, hogy a veszprémi fiatalok nagyon jó csapatot alkotnak, akik hozzánk képest több edzésmunkával tudják szerezni a pontokat hétről-hétre. Sajnos több játékos betegséggel, vagy sérüléssel is bajlódik, így teljes kerettel biztosan nem fogunk tudni kiállni. Őket valószínűleg a fiatalabb korosztályból fogjuk pótolni. Igaz sikerült pontokat szereznünk tavasszal, de számunkra továbbra is élet-halál harc, hogy kivívjuk a bent maradást az NB I/B-ben. Hétvégén valószínűleg nem mi leszünk az esélyesebb csapat, de ettől függetlenül szeretnénk egy jó teljesítményt nyújtani és ezáltal közel maradni eredményben a veszprémi alakulathoz ami akár pontszerzéssel is zárulhat számunkra.

A szombati összecsapáson Barna Viktor Bálint és Kovács Bence fújja a sípot, a hivatalos személyek pedig Haskó Tamás Károly és Natkai Norbert lesznek.
 
2024 március 23.. | 15:00 | NB I/B 22. forduló | Tatai AC - Veszprém Handball Academy | Güntner Aréna, Tata

PARTNEREINK