Akadémia | 2024. márc. 13.

Franciaországban lép pályára a junior válogatott

Négy nemzet csapatai mérkőznek meg a rangos francia tornán.
A tavaly októberi U19-es torna után idén márciusban az U21 korosztályban is megszervezik a TIBY Handball tornát, melynek már évek óta visszatérő versenyzője a magyar válogatott. A sorozat március 14-én és 16-án tér vissza a franciaországi Serris - Val D'Europe-ba. A nagy múlttal és nívóval rendelkező nemzetközi tornán számos mai ikonikus sportoló megfordult már, például Kentin Mahé, Ludovic Fabregas, Hugo Descat, de a fiatal magyarok közül Palasics Kristóf, Máthé Dominik, Mikler Krisztián, Lukács Péter is pályára lépett a korábbi években.
 
A TIBY Handball tornán ezúttal a magyar és a házigazda francia keret mellett Dánia és Szlovénia száll be a trófeáért szóló küzdelembe. A magyar válogatott soraiban négy veszprémi növendék lesz jelen: Balogh Botond, Barna János Dániel, Czabula Huba és Győri Nándor, továbbá másodedzőként U16 csapatunk vezetőedzője, Tombor Csaba is segíti a fiúkat. Érdekesség, hogy Barna Dani októberben az ifjúsági válogatottal is megjárta a viadalt, akkor a második helyet szerezték meg Horvátország mögött, két győzelemmel és egy vereséggel zárták a tornát.
 
A kétnapos küzdelemben az első napon sorsolásos alapon elődöntőkre kerül sor, majd a második napon a bronzmérkőzést és a döntőt játszák a csapatok. Ez alapján az alábbi időpontokban tartják a mérkőzéseket:
 
2024. március 14. (csütörtök)
17.30 Dánia - Magyarország
Élő közvetítés
20.00 Franciaország - Szlovénia
Élő közvetítés
 
2024. március 16. (szombat)
17.30 Bronzmérkőzés
20.00 Döntő
Élő közvetítés
 
A tornáról bővebben a http://www.tiby-handball.com/en/ oldalon olvashatnak.
 
Hajrá Magyarország!
 

PARTNEREINK